FOLIJA I MREŽEProtugradna mreža

Zaštita od tuče

Progresivna veća uporaba mreža za zaštitu od tuče u poljoprivredi rezultirala je razvojem različitih načina ugradnje, specifičnih za različita područja uporabe:

  • Mreže protiv tuče za uzgoj voća
  • Mreže protiv tuče za vinograde
  • Mreže protiv tuče za vrtlarstvo

Mreže protiv tuče za uzgoj voća

Naše mreže su tkane u djevičanskom monofilamentu visoke gustoće (HDPE) stabiliziranom dodatkom aditiva kako bi se osiguralo najduže trajanje i najveća moguća otpornost na razne atmosferske utjecaje, a posebno na ultraljubičaste (UV) zrake. Obrada je dvožilni engleski zavoj s rubovima i središnjom trakom za ojačanje, pa mreža ne podliježe deformacijama uslijed kiše i tuče, te zato ostaje tijesna.

Mreže protiv tuče za vinograde

To je vrsta neovisnog pokrova od tuče u svakom redu jednostavne ugradnje. Ima nisku cijenu i u potpunosti štiti od tuče i ptica. Mreža je pričvršćena na najvišu žicu pomoću ClickG ploča i napravljena je da se spusti na oko 50 cm od zemlje omotavanjem reda s obje strane. Može se učvrstiti u glavama rotirajućim cijevima i pomoću posebnih krakova za olakšavanje operacija otvaranja. Tijekom zime mreža se namotava u gornju žicu i blokira je NET-FIX-om. Za ovaj sustav koristi se mreža visine koja varira od 1 – 1,20 – 1,30 – 1,50 – 1,75 m, ovisno o veličini i vrsti vinograda.

Mreže protiv tuče za vrtlarstvo

Te mreže posebno pogodne za zaštitu usjeva na otvorenom terenu od tuče rezultat su uske suradnje s hortikulturnim tvrtkama i zadrugama, što nam je omogućilo stvaranje dovoljno laganog i robusnog proizvoda, ali s određenom mrežom koja jamči odgovarajuću krutost a to ne ometa normalne fitosanitarne tretmane. Ova vrsta mreže počiva neposredno iznad usjeva, zbog čega se isporučuje u velikim širinama od 10 do 20 metara.

GIS IMPRO ONLINE SERVISI
Posjetite nas na društvenim mrežama
https://gis-impro.hr/wp-content/uploads/2020/09/esif__eu_web.png

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija”.

https://gis-impro.hr/wp-content/uploads/2020/09/HAMAG-Bicro-logo-RGB-mali.jpg