STERILIZATORUltra Lp

Jedinica za dezinfekciju odvodnih(drenažnih), oborinskih i bunarskih voda.
UltraLP - jedinica za ekološki održiv uzgoj koji štedi vodu i gnojivo.

Da bi se održala savršena ravnoteža hranjivih tvari u korijenskoj zoni u ploči, potrebno je ispustiti veliku količinu vode za navodnjavanje. Ako se ne sakupi, ta će se odvodna (drenažna) voda raspršiti u tlu uzrokujući zagađenje okoliša na površini i u podzemnim vodama.

Sakupljanje i korištenje odvodne (drenažne) vode za navodnjavanje omogućuje značajnu uštedu vode i gnojiva, a ujedno štiti okoliš.

Odvodnu (drenažnu) vodu koja se koristi za navodnjavanje prvo treba dezinficirati kako bi se spriječilo širenje štetnih patogena na usjeve.

U mnogim slučajevima, da bi se zadovoljile potrebe klijenta za navodnjavanjem, potrebno je koristiti kišnicu s krovova plastenika/staklenika ili površinske vode. Kako bi se izbjegla kontaminacija usjeva patogenima koji se obično nalaze u tim vodama, Spagnol je stvorio Ultra LP … učinkovitu jedinicu za dezinfekciju odvodne (drenažne) vode.

Ultra LP dezinfekcijska jedinica opremljena je posebnim UVC žaruljama visoke učinkovitosti i dugog vijeka trajanja; na kraju svog života nekvalificirano osoblje može ih zamijeniti. Senzor stalno provjerava je li postignuta razina dezinfekcije dovoljna za inhibiranje bakterija, gljivica i virusa. Navodnjavanje usjeva vodom koja je prethodno filtrirana i dekontaminirana Ultra LP znači učiniti vašu proizvodnju sigurnom i profitabilnom.

Navodnjavana voda potencijalni je vektor bakterija, gljivica i virusa koji doprinose širenju bolesti koje često ne jamče proizvodnju mladih biljaka imunih na patologije.

Ponekad se zbog nedostatka dobre podzemne vode koristi kišnica koja dolazi s krovova plastenika/staklenika i zatim se skladišti u otvorenim rezervoarima, koji često postaju idealno okruženje za širenje bolesti.

Zbog toga je prije upotrebe potrebna dezinfekcija.

Mogu se predložiti različiti sustavi ovisno o početnoj kvaliteti primarnih voda, količini vode potrebne za plastenik/staklenik i o razini dezinfekcije koju želite dobiti.

Razinu dezinfekcije jamči precizni senzor koji mjeri količinu UVC zračenja unutar dezinfekcijske komore

Također je razvijen kontrolni softver za dezinfekciju odvodnih (drenažnih) sustava za postrojenja za uzgoj izvan tla.

U ovom slučaju, može raditi uzastopce na različitim recirkulirajućim otopinama i, ako je potrebno, upravlja razrjeđivanjem s primarnom vodom.

GIS IMPRO ONLINE SERVISI
Posjetite nas na društvenim mrežama
https://gis-impro.hr/wp-content/uploads/2020/09/esif__eu_web.png

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija”.

https://gis-impro.hr/wp-content/uploads/2020/09/HAMAG-Bicro-logo-RGB-mali.jpg