GRIJANJEKotlovi na biomasu

Biomasa je obnovljivi izvor energije koji uključuje ogrjevno drvo, grane i drvni otpad iz šuma, piljevinu, koru i drugi ostatak iz drvne industrije kao i slamu, kukuruzovinu, stabljike suncokreta, ostatke pri rezidbi vinove loze i maslina, koštice višanja i kore od jabuka iz poljoprivrede, životinjski izmet i ostatke iz stočarstva, komunalni i industrijski otpad.

S današnjim cijenama energije grijanje na drva, kada se gleda cjelokupna investicija, je ekonomična alternativa. Kotlovi na drva imaju visoki stupanj iskoristivosti i štedljivi su u primjeni. Kotlovi na drva prikladni su i kao samostalni proizvođač topline, također i kao dodatak kotlovima na plin ili ulje. Primjena kotlova na drva znatno smanjuje troškove ulja i plina i amortizira se već nakon kratkog vremena. I zaključno, aktivan doprinos održivoj zaštiti klime: grijanje na drva je CO2 neutralno. To znači da, samo onoliko ugljičnog dioksida se predaje u okoliš koliko je jedno drvo uzelo tijekom svoga rasta.

GIS IMPRO ONLINE SERVISI
Posjetite nas na društvenim mrežama
https://gis-impro.hr/wp-content/uploads/2020/09/esif__eu_web.png

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija”.

https://gis-impro.hr/wp-content/uploads/2020/09/HAMAG-Bicro-logo-RGB-mali.jpg